לא לבזבז את המשבר

"Never let a good crisis go to waste"
Winston Churchill

החודש התאפיין בירידות בכל הקשור לחשיפה של תיק השותפות לאנרגיה, דגש על סל החברות המתמחות בקידוחים ימיים ושירותים לחברות נפט, השתדלתי לפעול ברוח דבריו של צ'רצ'יל ולא לבזבז את המשבר, ניצלתי את הירידות להקצאת הון נוסף לרעיון, חלק גדול מזמן המחקר שלי מוקדש כעת להעמקה בתחום על מנת להגיע הבנה טובה יותר של הענף, ככל שאני מעמיק יותר מתחזקת אצלי התובנה כי זוהי אכן הזדמנות לא שגרתית וקיימת הסתברות לא מבוטלת כי הענף נכנס לשוק שורי ארוך טווח אשר יכול להימשך אפילו עד לסוף העשור הנוכחי (מה שמכונה בחוגים מסוימים Super cycle).

במכתבים עתידיים בכוונתי לכתוב יותר על הרעיון ועל החברות אשר מרכיבות את הסל, בינתיים ועל מנת לסבר את האוזן אציין כי אופ"ק, ארגון המדינות מייצאות הנפט, הכריז לאחרונה במפתיע על קיצוץ בתפוקת הנפט של המדינות החברות בארגון. היקף הקיצוץ הוא כמיליון חביות נפט ליום, כלומר קצת מעל לאחוז אחד מהצריכה היומית בעולם, בתגובה מחיר הנפט זינק ונסחר כעת במחיר 80.5$ לחבית לעומת 75.7$ ביום שלפני ההודעה, קיימות הרבה תאוריות בנוגע למה עומד מאחורי ההודעה ומועדה, נפט היא סחורה אשר מרכזת הרבה גיאופוליטיקה סביב המסחר בה ומחירה, באופן אישי אני סבור כי חברי אופ"ק מעוניינים ליצור מחיר ריצפה של כ-80$ לחבית נפט לשנים הקרובות, סביבת מחירים כזו מאוד תומכת בקידוחי נפט ימי וכפועל יוצא מכך בחברות המספקות שירותים לתעשייה הזו.

לסיום אני רוצה לציין אירוע נוסף אשר ייתכן ויתגלה כמשמעותי בהמשך, מדד ת"א-60 הוא מדד אשר עוקב אחר 60 המניות בעלות שווי השוק הגבוה יותר בבורסה אשר אינן נכללות במדד ת"א 125, מדד ת"א-60 משיק לחלק הישראלי בתיק השותפות, בתקופה שבין ינואר 2022 לסוף מרץ 2023 המדד ירד בכ-41%, למעשה המדד הציג שבעה חודשים רצופים של ירידות החל מחודש מאוגוסט 2022 עד פברואר 2023, במרץ נשבר רצף החודשים היורד ומדד ת"א 60 סיים את החודש בעליה צנועה בסך 0.38%, העליות במדד נמשכו גם אל חודש אפריל (נכון למועד כתיבת שורות אלו).

האם ראינו את התחתית בכל הקשור למניות היתר הישראליות? בהיעדר כדור בדולח אין דרך  לקבוע בוודאות, מה שכן ניתן להעריך הוא כי כיום לאחר לחץ מכירות ניכר אשר נמשך כבר מעל לשנה, השוק הישראלי  בדגש על המניות הקטנות מאוד אטרקטיבי מבחינת תמחור.

אני מעריך בזהירות כי ברטרוספקטיבה עתידית התקופה הנוכחית תתגלה כהזדמנות אשר חוזרת רק אחת לכמה שנים, נקודה בזמן בה היקף ההזדמנויות לאיתור השקעות אשר ישיאו תשואות חריגות יתגלה כגבוה משמעותית מהרגיל, פרסמתי בבלוג פוסט אשר עוסק ב-"נקודת הפסימיות המקסימלית" ומשמעותה, אני סבור כי לפחות בכל הקשור לשוק הישראלי אנחנו שם.

סקירה זו התפרסמה לראשונה במכתב חודש מרץ 2023 של קרן אנפה קפיטל אותה אני מנהל.
גילוי נאות: לקרן אנפה קפיטל בניהולי תיתכן החזקה בחלק מהמניות אשר מוזכרות בפוסט זה, אנו עלולים למכור מבלי להודיע בבלוג בכל רגע נתון, כל הכתוב פה אינו בגדר המלצה, על הקורא להניח כי כל מה שנכתב, נכתב מפוזיציה. אינני ערב לדיוק בפרטים והמידע המוצג, אם מצאתם טעות בכתוב אתם יותר ממוזמנים להאיר את עיני, לפני כל החלטת השקעה בשוק הון על המשקיע לבצע בדיקה עצמאית מעמיקה ו\או לקבל ייעוץ רלוונטי. נא לקרוא את הפטור מאחריות.
מדיניות תגובות: אני מתעקש להקפיד בבלוג על תרבות דיון מכבדת ובוגרת, תגובות תוקפניות, מתלהמות וכן הצעות שיווקיות מכל סוג שהוא לא יאושרו.מקור תמונה ראשית: Winston Churchill 1941 photo by Yousuf Karsh

 

3 תגובות

  1. אייל
    אני מתחבר לכתיבה שלך גם בלקנות בנקודות שנראות כנקודות שפל בשוק חברות טובות בזול וגם לאפשרות לאפסייד בחברות שרותי אנרגיה ונלוות למרות שעלו כבר הרבה מהתחתית.

    מה שתמיד לא מובן לי הוא למה להתייחס ל WTI ולא לברנט המייצג נפט סחיר בשוק העולמי(Waterborne).
    WTI הוא מחיר במסוף בקושינג אוקלהומה ,צומת מרכזי של צינורות ומיכלי איחסון לאספקה פנימית בארה"ב ויש עליו חוזים ואופציות אבל הוא לא רלוונטי למעל 90% מהתפוקה העולמית ונסחר כמעט תמיד מאז מהפכת הפצלים בהנחה לברנט.
    גם בארה"ב החלק שלו יורד. מהפרמיאן למשל כל הזמנים מונחים צינורות הולכה חדשים למפרץ מקסיקו משם יש מוצא לים ונמצאת עיקר תפוקת הזיקוק.
    זה לא אתה זה אני. מוזר לי לראות התייחסות ל WTI כמחיר הנפט בכל מקום.

  2. אייל ויצנר

    תודה טל, הנקודה שהעלית חדשה עבורי ולימדה אותי מספר דברים כך שאין לי תובנות ספציפיות בנושא זה.

  3. כרגיל נהנה לקרוא אותך.
    ממתין לשמוע מי לטעמך המניות המובילות בתחום….

התגובות סגורות